Man 50 - 59

Wie is Robbert?

Zijn huis staat in een ietwat verborgen nieuwbouwbuurtje in Nieuwegein. ‘Huis met tuin, auto voor de deur. Je zou denken: die man heeft het helemaal voor elkaar toch?’ Zijn vraag is retorisch, want Robbert heeft allesbehalve een rimpelloos bestaan gekend. Zijn jeugd, in Nijmegen, IJsselstein en Nieuwegein, als een van een tweeling, was nog vrij en ongedwongen. Ook de dienstplicht ervoer hij als een mooie tijd. ‘’Ik wilde eigenlijk wel in het leger blijven. Vanwege twee krijgstuchtelijke vergrijpen – ik viel twee keer in slaap tijdens de wacht- mocht ik echter geen beroepsmilitair worden.’

Terug in de burgerwereld, vond Robbert werk bij Karwei om anderhalf jaar daarna – hij was toen 21- manager te worden bij de fastfoodketen McDonalds. Dat hield hij ruim 22 jaar vol. Na enkele tussenstations werkt hij thans voor een supermarktketen, ook weer als manager.

Vooral in perioden dat hij minder tevreden was met zijn werk en relatie, toog hij naar de gokhal ‘om dingen te doen die niet echt goed voor me waren.’ In 35 jaar tijd verspeelde Robbert, schat hij, meer dan 200 duizend euro. Ook de relatie met zijn toenmalige lief liep op de klippen. Een goede vriend nodigde hem ruim twee jaar geleden uit voor een gesprek bij hem thuis. Dat was het begin van Robberts herstel. Sindsdien gokt hij niet meer. ‘Dat komt niet alleen mijn relaties met dierbaren en vrienden ten goede, maar ook vooral mezelf. Ik kan weer eerlijk zijn.’

Om de privacy van deze persoon te beschermen is gebruik gemaakt van een verzonnen naam. De werkelijke naam van Robbert is bij de redactie bekend.

Nóg wijzer worden? Vragen en antwoorden

Stel een vraag aan de redactie
Uw kunt uw vraag anoniem stellen. Ervaringsvraagstukken behoudt het recht uw vraag niet te publiceren en/of in behandeling te nemen.
Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA van Google | Privacy - Voorwaarden